Stiftelsen Bifrostbågen bidrar med 50 000 kronor till Prostatacancer forskningen!

Per Dyberg, Generalsekreterare Göran Hellberg Prostatacancerförbundet, Ordens Curator Anders Randelius.

Så kom den dagen då Stiftelsen Bifrostbågen kunde ge Prostatacancerförbundet en gåva på 50 000 kronor till forskningen kring Prostatacancern. Ordens Curator och styrelseledamoten Per Dyberg träffande Generalsekreteraren Göran Hellberg på kansliet beläget i Solna. Vid överlämnandet av diplomet samt vid fotograferingen prydde sig herrarna med varsin blå mustasch som är tema färgen i årets mustaschkamp.

Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom och drabbar 10 000 män bara i Sverige varje år och idag är det cirka 110 000 som lever med diagnosen. Det kan vara chockerande att få ett cancerbesked, både för dig som drabbas och för dina anhöriga. Men normalt sett utvecklas prostatacancer långsamt. De flesta som drabbas idag och behandlas i tid lever länge och dör inte heller av sin cancer. Därför är forskningen viktig.

Det är en stor glädje att Stiftelsen Bifrostbågen fått glädjen att bistå forskningen med denna gåva. Det kapital som bröderna bidrog till har gjort denna utdelning möjlig.

Mats Hyltén (Red).

Bookmark the permalink.

Comments are closed.